تازه های دنیای ما بر اساس خبرهایی از نویسندگان آزاد اندیش
در باره ما
با سلام به دوستان عزیز و گرامی
هدف ما از ارایه این وبلاگ ایجاد درک عمیقتری از تحولات و رویدادهاو
انعکاس حقایق بدون پرده روز دنیا میباشد .
از اینکه ما را همراهی میکنید متشکریم.
شبکه " العربیه " ابزاری در دست آل سعود و متحدان صهیونیست
شبکه " العربیه " ابزاری در دست آل سعود و متحدان
صهیونیست
اسلام تایمز: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، عربستان سعودی همواره سیاستها و مواضع تقابله جویانه ای را در قبال جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته است.
اسلام تایمز
این کشور که در طول جنگ تحمیلی به طرق مختلف از عراق حمایت و پشتیبانی می کرد. هم اکنون عربستان سعودی در حوزه رسانه ای سیاست های مقابله جویانه ای را علیه ج.ا.ایران پی گیری می نماید. یکی از موارد سیاست مقابله جویانه رسانه ای عربستان در قبال ج.ا.ایران، عملکرد شبکه العربیه می باشد که متعلق به عربستان سعودی است این شبکه وسیله ای برای توجیه سیاست های سازشکارانه با غرب و رژیم صهیونیستی و از سویی دیگر ضد ایرانی عربستان است.
عربستان سعودی که در سطح منطقه از رقابت سیاسی با ایران خود را ناتوان می بیند سعی دارد از طریق شبکه العربیه به مقابله با ایران بپردازد.
و در همین راستا پس از انتصاب عبدالرحمن راشد به مدیریت شبکه العربیه رویکرد این شبکه در قبال ایران بسیار تند و خصمانه گردید. عبدالرحمن راشد پیش از این سردبیر روزنامه "الشرق الاوسط" بود. او در آمریکا تحصیل نموده و تمایل زیادی به سیاستهای این کشور دارد. وی اکنون تحت عنوان شخصیت حقوقی مدیر عامل شبکه العربیه در روزنامه الشرق الاوسط مقالات متعددی علیه جمهوری اسلامی ایران به چاپ می رساند که اغلب مورد استفاده دیگر نشریه ها و جراید غربی قرار می گیرد.
العربیه تاکنون محورهای گوناگونی در سیاست خبری خود علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته است که مهمترین آن را می توان در 5 محور خلاصه نمود :
1- مخالفت با فعالیتهای صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران:
شبکه العربیه تنها شبکه عرب زبان منطقه است که هنگام پخش گزارشهای مربوط به فعالیت های هسته ای ایران از واژه "الازمه" به معنی "بحران" استفاده می کند همچنین این شبکه در گزارشهای خبری خود در مورد فعالیت های هسته ای ایران از "مواجهه جامعه جهانی با جمهوری ایران" نام می برد. هدف العربیه ایجاد جو روانی و فضا سازی علیه فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران است. تحلیل ها و اخبار این شبکه به گونه ای تنظیم می شود که این توهم در ذهن ملتهای منطقه شکل بگیرد که ایران، در صدد تولید سلاح هسته ای است که این شیوه همواره از سوی رسانه های صهیونیستی تعقیب می شود.
2- ایران هراسی:
به موازات تبلیغ علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای، موضوع خطر گسترش تشیع و تشکیل هلال شیعی در منطقه با هدف پیشبرد پروژه ایران هراسی پیوسته مورد توجه العربیه قرار دارد و هر روز دهها خبر و تحلیل در زمینه خطر تشیع پخش و بر روی سایت عربی و فارسی خود ارسال می کند. این شبکه همچنین در این زمینه به تحریک کشورها و ملت های عرب علیه ج.ا.ایران می پردازد و ج.ا.ایران را متهم به داشتن مقاصد خصمانه و سلطه جویانه در منطقه و علیه کشورهای حاشیه خلیج فارس کرده است.
3- حمایت رسانه ای از مخالفان و معارضین ج . ا. ایران:
از دیگر موارد فعالیت های مغرضانه العربیه مصاحبه با مخالفان و معارضین ج.ا.ایران و پخش نوارهای ویدئویی فعالیت های تروریستی بر علیه نیروهای نظامی ایران و گروگانگیری نظامیان ایرانی است.
العربیه هماهنگ با شبکه صدای آمریکا ( VOA ) فعالیت های تروریستی گروهک موسوم به جندالله علیه مردم سیستان و بلوچستان و ج.ا.ایران را که برادر سرکرده این گروه اخیرا به ارتباط تنگاتنگ این گروه با این شبکه اعتراف کرده است اقدامی انقلابی قلمداد می کند و کلیه امکانات تبلیغاتی خود را در اختیار این گروهک تروریستی قرار می دهد.
4- متهم نمودن ج.ا.ایران به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه:
این شبکه هم چنین ج.ا.ایران را متهم به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی از جمله عراق، لبنان و فلسطین و مداخله در سایست های این کشورها می نماید و بطور گسترده به این موضوع می پردازد .
5- دروغ پراکنی در انتخابات ایران وحوادث پس از آن:
موضوع دیگری که شبکه العربیه بر اساس آن به تبلیغتات منفی علیه ایران دست زد، انتخابات دهم ریاست جمهوری بود.العربیه اعتراضات به نتیجه انتخابات را گسست بین نظام و مردم ، اختلاف سران نظام و بی ثباتی ج.ا.ایران القاء می نمود و سعی می کرد در برنامه ها و در وب سایت فارسی خود بر آن دامن زند.
موضع مغرضانه العربیه در جریان انتخابات دهم ریاست جمهوری را می توان در بین شبکه های عربی زبان بی نظیر و آن را در کنار شبکه هایی همچنون VOA,BCC CNN, قرار داد. عربستان سعودی شیوه های مردم سالارنه ج.ا.ایران را تهدیدی علیه نظام سیاسی بسته خود تلقی می کند،همواره مشغول ایجاد خدشه در آن می باشد از این روی در فرآیند انتخابات مختلف در ایران به این امر متوسل می گردد. و این درحالی است که کشور عربستان خود بوئی از مردم سالاری نبرده است .
اما نکته اساسی اینجاست که منشأ این رویکرد ضد ایرانی شبکه العربیه که بحق توسط دبیر کل حزب الله لبنان شبکه"العبریه " نامیده شد ، چیست ؟
در پاسخ باید به این نکته توجه داشت که شبکه العربیه از سیاست کلی عربستان پیروی می کند بر این مبنا، ایران مقتدر به معنای کاهش نقش عربستان درخاورمیانه و جهان اسلام است. بنابراین سعی می کند با جنگ روانی علیه ایران به تضعیف جایگاه ایران در منطقه و جهان اسلام بپردازد .
و در این خصوص توجه به این نکته نیز ضروری است که رسانه های سعودی در حالی به برجسته سازی رویدادهای سیاسی ایران می پردازد که در کشور خود هیچ گونه زمینه ای برای این گونه فعالیت ها ندارند به طوری که يکي از نکات بسيار جالب در شبکه العربیه آن است که به هيچ وجه به مسائل داخلي عربستان نميپردازد و نيز هيچ گاه به نقد سياست خارجي اين کشور در خاورميانه و يا منطقه روي نميآورد. در حقيقت شبکه تلويزيوني «العربيه» يک چهره کاملا وارونه از جامعه عربستان نشان ميدهد و همين امر، خود دليلي روشن است که اين شبکه از سوي عربستان سعودي خط دهي ميشود.
شکی نیست که حکومتی که از شکل گیری احزاب برای مشارکت در قدرت جلوگیری می نماید و آنها را به سمت دو دستگی داخلی منحرف و در عمل از شکل گیری هرگونه فعالیت انتقادی ممانعت به عمل می آورد، با برجسته سازی رویدادهای داخلی یک کشور دیگر جز به فراکنی از امور داخلی خود به چه می اندیشد؟
عربستان سعودی برای فرار از پاسخ گویی در مقابل انتقادات نسبت به عدم پایبندی به اصول مردمسالاری، حقوق بشر و رفتار تبعیض آمیز با اقلیت ها در سطح داخلی، ناتوانی از رقابت منطقه ای با ج.ا.ایران و کاهش نفوذ آن در کشورهای خاورمیانه در سطح منطقه ای، متوسل به عملیات روانی و جنگ رسانه ای شده است، امری که با صرف هزینه های گزاف و همراه شدن با جریان رسانه ای غرب می خواهد آنرا محقق کند. بهترین شیوه برای پاسخگویی به این سیاست عربستان سعودی، مقابله رسانه ای است، امری که شبکه العالم و سایت های اینترنتی مانند " اسلام تایمز " می توانند به مقابله با آن بپردازد و در گذشته نیز به خوبی از عهده آن برآمده اند.